Ananaspaj
Just nu är jag och barnen i Småland hos min mamma och hennes man.
Därför har det varit tyst här ett tag, det har inte blivit så mycket av varken bakande eller sitta framför datorn.
Dock slängde jag ihop den här pajen igår! Den räckte både till fikat igår här hemma och till en gå-bort-fika hos några släktingar till mammas man idag.
Det blev alltså inte bara en god fruktdrink av den billiga ananasen vi köpte härom dagen. :)
Det här receptet tycker jag är grymt bra, det är lätt att baka pajen och den blir supergod!
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 färsk ananas (eller medelstor burk krossad ananas)
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform.
Förgrädda i ugn ca 5 minuter, bara så den blir lite fastare, den behöver ej få färg.
Skär ananasen i små bitar (alt. låt den rinna av ordentligt i ett durkslag om du använder krossad på burk).
Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter.
Låt pajen svalna och servera med vaniljglass eller vaniljvisp/grädde (allt funkar!).
(Datorn krånglar, den vill inte låta mig ha viss text centrerad utan det blev allt eller inget... hoppas ni kan leva med det ;) )
Jag brukar också göra den här pajen ibland, den är ju bara SÅ god. Nu var det ett tag sen så jag måste nog se till att göra den snart igen. :-)