Franska våfflor
Det känns som en lyxig kaka och de går utmärkt att frysa!
De här gjorde jag för ett tag sedan nu så nu när jag kollade på bilderna blev jag så klart sugen på att göra dem igen... jag är ju knäpp!
Ännu värre är kanske att jag är även är sugen på att göra chokladbiskvier igen, det var ju bara en vecka sedan jag gjorde det!
Ha ha ibland undrar man var det där baksuget kommer ifrån, är det tarmarna som KRÄVER det eller? :)
Det här receptet är taget från den underbara lilla boken "Sju sorters kakor".
Franska våfflor
-ca 10 stycken
2 ½ dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
1-2 msk vatten
socker till utkavling
Fyllning:
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen. Låt den stå kallt någon timme.
Kavla ut degen till knappt ½ cm tjocklek.
Ta ut kakor med runda mått, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på sockrat bakplåtspapper och kavla med kruskavel ut dem till ovala långsmala kakor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Kruskavlar
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 min eller tills de fått fin färg och ser spröda ut.
Fyllningen: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan.
Hihi, jag är nog som dig... De här ser goda ut!