Blåbärsmousse


Det här är en jättegod mousse att ha i tårtor!
Den passar med någon slags fluff, t ex daimfluff som jag ska ha i en av helgens tårtor.
Den är ganska lätt att göra också, jag utgick från receptet på hallonmousse som jag brukar använda mig av men gjorde några ändringar :)



Blåbärsmousse
-räcker till ett lager i en tårta 24-26 cm i diameter

4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde



Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.



Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.



Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.


Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.



Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.




Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.




 

 

 

#1 - - yasmine modell mamma och fru:

gottigt kram

#2 - - zahra:

bra att du vissar många bilder så att man kan förstå

#3 - - G Amanda A.:

Wow så himlans gott :D

#4 - - EVELINA - SKRIVER SKRÄCKROMAN!:

Åååh vad gott det verkar! =)

#5 - - Lisa:

Vad tror du om å byta ut blåbären mot hallon? Kan det funka? Är på jakt efter ett hallonmousse-recept nämligen... :)

#6 - - Tilion:

Å tack för tipset, älskar din sida och bilderna du har till texten , så man även ser att man gör rätt:) provat såååå mycket av dina goda tårtor och fyllningar du gjort och nu står både daimfluffet och blåbärsmossen i kylskåpet. Ska bli spännande å testa denna tårtan.