Steg för steg: Wienerbröd
Eftersom jag inte fotade när jag gjorde wienerbröd igår har jag fixat det idag!
Det var kanske inte så lätt som jag trott att förstå vad jag menade med min beskrivning, så här kommer bilder. Hoppas ni förstår nu, annars får ni fråga :)
Förresten så undrar jag om ni gillar när jag gör steg-för-stegbeskrivningar med bilder?
Är det något ni vill att jag ska göra varje gång jag lägger in ett nytt recept här, eller bara när det är lite krångligare saker att baka?
Vore kul att veta vad ni tycker :D
Hur som helst, här kommer beskrivningen!
Låt plattorna tina på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla dem med lite vatten när de tinat helt. De ska bli lite fuktiga och kladdiga.
Vik sedan in hörnen mot mitten...
...och tryck till lite lätt så att de stannar kvar.
Tänk på att det ska vara lite luft under "flikarna", det ska inte bli helt platt.
Så här ska de se ut.
Klicka vaniljkräm i mitten och sätt in i ugnen ca 10-15 minuter.
När de kommer ut ur ugnen har vaniljkrämen höjt sig men den sjunker ihop när de fått svalna några minuter. När de svalnat lite är det dags att dekorera dem!
Idag provade jag med vit choklad istället för mjölkchoklad :)
Till vänster är den med vit choklad, till höger med vaniljkräm
Ringlade vit choklad över jordgubbarna, det var smarrigt :)
Ni ser, lika enkelt som jag sa!
Lycka till med wienerbröden nu, jag lovar att ni kommer impa stort på era fikagäster när ni säger att de är hembakta :D
Och tänk vad ni kan variera dem efter er egen smak, man kan ju ha på vad som helst!
Det är säkert jättegott med t ex Nutella, sylt eller banan tillsammans med choklad... ja listan kan göras lång.
Berätta gärna om ni provar något annat än jag har gjort, alltid roligt med tips!
Ha nu en trevlig midsommar, det ska jag ha! :D
Gör det med allt du bakar! Mycket lättare då, och då behöver man aldrig vara orolig för o göra fel!:)