Baked Alaska cupcakes with fluffy frosting



För några veckor sedan höll jag på att dö av förtjusning när jag läste en av mina favoritbloggar.
Det här receptet är genialiskt!
Tänk er den bästa av två världar, där man har blandat muffins med glass. Då får ni det här receptet!
Tack till fina Manuela för att hon kom på det här :)


 

Jag valde en av mina favoritglassar, Baked Alaska, man kan ta den smak man gillar. :)

Och så hittade jag ett recept på frosting som såg supersmarrigt ut, det hittade jag här.

 

 

Baked Alaska cupcakes

100 g smör el margarin

2 ägg

150 g socker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

200-250 g Ben & Jerrys Baked Alaska

 

 

Gör så här:

Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt. Jag har tyvärr ingen assistent, typ Kitchen aid, så jag använde elvispen. Det funkade. Men jag hade hellre gjort det i en assistent så det så :)

 

 

Det här var så fluffigt jag fick det med min lilla elvisp

 

 

Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg

 

 

Tills allt är ordentligt blandat

 

 

Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.

 

 

Mixa ihop allt (om du har en assistent) eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.

 

 

Sen är det dags att ha i glassen! Jag använde alltså Baked Alaska

 

 

Jag gröpte ur några skopor och lade dem i en skål på vågen

 

 

...och så rörde jag runt lite och mosade glassen så den blev lite mer lätthanterlig

 

 

Såna här söta isbjörnar är det i glassen :)

 

 

Rör ordentligt så att du har en fin, slät smet

 

 

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt

 

 

...och klicka i smeten till knappt hälften

 

 

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, känn med en sticka efter 15. Om stickan är torr är de klara!

Om inte kan man grädda dem i tre minuter till åt gången tills stickan är torr.

Mina tog 20 minuter och då blev de så här

 

 

Jag provåt en direkt när den kom ut från ugnen och det var den godaste muffin jag någonsin ätit!!

De smakar verkligen som glassen :)

 

Nu till frostingen:

 

 

Fluffy frosting

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg eller pastafärg, några droppar

 

 

Gör så här:

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.

Ta sedan av kastrullen från plattan.

 

Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten.

Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla :)

 

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!

Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

Om du vill ha i färg gör du det samtidigt som du vispar.

 

Så här ser den färdiga frostingen ut utan färg

 

 

Jag delade upp min i två delar och färgade den ena rosa med den här färgen

 

 

Med några droppar i blev det så här

 

 

Sedan klickade jag i både vit och rosa smet i spritspåse och försökte separera dem så de höll sig på varsin sida i påsen. Därefter spritsade jag på frostingen och dekorerade med blommor i sugarpaste och lite rosa strössel samt mjuka pärlemorkulor.

Voila, klart för fika!

 

 

På den här bilden ser man att det är både rosa och vit frosting

 

 

 

Ser det inte ut lite som mjukglass ovanpå muffins? Tycker att frostingen blev ljuuuvlig, tjock och fluffig och söt!

Den smakar precis som den ser ut! :D

 

 

 

Tyvärr var inte de vita formarna så bra, de släppte och blev bruna i ugnen... :( Jag satte några muffins i fina formar från Kalasform, gud så fina de är!!

 

 

De här cupcakesen går bra att dekorera och sätta in i kylen över natten, min man som tog med några till skolan sa att frostingen blev lite seg bara. Kunde dock inte få ur honom om det var bra eller dåligt :)

 

 

 

#1 - - Jennie:

Baked Alaska är världens godaste glass =)

#2 - - emsie:

ser verkligen gott ut! :)

#3 - - Tess:

De ser verkligen helt gudomliga ut!! ;)

Men vad kan man likna smaken på den glassen?

Jag å hela min familj är lactos intoleranta :(

#4 - - Linda - Cupcakefluffan:

Såg också att hon gjorde det, måste verkligen testa det :-)

#5 - - Adisa:

WOW de ser underbara och smarriga ut. Tack för receptet, detta måste jag testa!! =)tycker annars att vissa recept man hittar är så avancerade men detta var ju perfekt =)

#6 - - Emma:

Det där verkade ju hur gott som helst! Och så fint när det är spritsat i två färger :)

#7 - - Lindha:

Åhh, gud vad gott de såg ut. Antar att mina inte kommer se lika goda ut, men jag ska testa :D

#8 - - marias kakburk:

Då tror jag våfflor blir en bra medicin!



Trevlig helg

#9 - - Erika - Bakglädje:

Ser mumsigt ut.

Har kikat in här men inte hunnit kommentera på ett tag och måste bara få säga att vilka otroligt fina tårtor du gjort!

#10 - - Ida - kreativity.blogg.se:

Guuud vad spännande!! Jag tycker också om baked Alaska massor, så det skulle nog bli en storfavorit. MUMS säger jag bara!!

#11 - - Linda:

Åh jag såg också detta recept och blev så sugen! Måste testa dessa nån dag!

#12 - - Therese:

Vilken kul ide att ha glassen i smeten! Måste prövas!

#13 - - Daniella - BakeCake:

Herregud vad gott!! Det här receptet måste jag verkligen testa! Ha en fortsatt jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

#14 - - Helena S / Bara en kaka till:

Herregud så gott! Med glass! Jag dreglar.

#15 - - johanna:

åååh jag som älskar glass borde verkligen prova på dessa! :D

#16 - - Lisa - Sockerrus:

Låter väldigt gott det där :-)

#17 - - Matildaz:

Jesus vad det ser gott ut! Måste verkligen testa det :)

#18 - - Bakspecialisten Jessica:

Detta lät ju 'to-die-for'-gott! :) Och Kalasformarna är riktigt fina!

#19 - - Klara:

Vart har du köpt de vita, höga muffinsformarna? :)

#20 - - Caroline Jeansson:

Alltså dessa blir det imorgon...mums filli babba ;) va du är duktig!!

#21 - - Karin:

Åh vad gott!

#22 - - T.:

alltså! vilken bra idé att kombinera glass och muffins. frostingen ser inte helt fel ut heller. snygga är de också!

#23 - - Anna:):

Låter jättegott!! Detta recept måste jag prova snart! :)

#24 - - Tina:

Håller på nu och bakar :) Tack för tippset.

Tror dom kommer smaka toppen



//Tina

#25 - - Etta:

Ser härligt ut! borde testa :)

#26 - - Majsan:

ååhhh gud så gott det ser ut måste testa...

#27 - - Jess:

Bakade dessa tidigare idag, goda! :)

#28 - - Linnea:

Halloj!

Jag haroch skrivit om lagt ut en variant av ditt glassrecpt på min blogg, men länkat till din! Hoppas det är ok!

#29 - - Anonym:

Åååh vad mumsiga de ser ut! Vilken kul ide!

Är det ok med dig om vi delar med oss av ditt härliga recept på vår Facebook-sida?



Peace, Love & Fairtrade Ice Cream!



#30 - - JEN:

Guuuud vad mumsiga! Så duktig du är!



Just nu tävlar jag ut ett smyckessett på min blogg. Var jättegärna med om du vill :) http://allaboutjen.blogg.se/2011/june/vinn-fina-parlsmycken-fran-miss-dee.html

#31 - - Woody:

Tack än en gång för att vi fick använda ditt recept!

http://www.facebook.com/benjerrysweden



Glassiga hälsningar från oss på Ben & Jerry's

#32 - - FotografOlivia:

Åh va sugen jag bliiiir!

#33 - - Rebecca:

Gud, låter helt underbart! Ska absolut testa någon dag! Kram

#34 - - Elin Pedersen:

Jag gjorde den här frostingen idag.

Jag vet inte riktigt vart det gick fel men jag tyckte den var fast, det blev spår av elvispen och det gick att hålla uppåner. Ändå när jag skulle spritsa så rann det bara ut.

Muffisen hade blivit kall så det var inte pga den.

Vispade jag för lite? För dåligt sockerlag?

#35 - - Linus:

Älskar Baked Alaska så detta måste jag testa någon dag, genialiskt !! :D

#36 - - Annika:

Gjorde dessa muffins med glassen Nordic Water Peace istället. Fullträff! :)

#37 - - Tina:

Jag älskar glass och var tvungen att testa! Hade tyvärr ingen B&J hemma, utan tog 200 gr. GB Päronsplit-glass. OM MY GODDESS! Så himla gott! Päronsplitmuffins! Det här är mitt nya favvo-recept, jag ska prova med alla glass-sorter som finns. :) Tackar!

#38 - - Pernilla -Bli min jäst:

Tina: det låter supergott! Ska absolut prova, det är säkert gott med Noggerglassen också :) Tack för tipset och kul att du gillade receptet!